Turvesauna Rääkkylässä, Pohjois-Karjalassa

TURVESAUNA RENTOUTTAA

Turvesauna on rentouttava ja terveyttä edistävä kokemus, jonka jälkeen olo on kevyt ja rentoutunut sekä iho tuntuu virkistyneeltä ja pehmeältä.

Turvesaunassa saunan lämpötila pidetään maksimissaan 60 asteisena ja turpeen annetaan vaikuttaa iholla noin 20-25 minuuttia. Turpeen vaikutukset tehostuvat saunassa, koska lämpö laajentaa ihohuokosia ja näin hivenaineet ja biologiset ainesosat imeytyvät ja aktivoituvat ihossa paremmin. Vaikutusajan jälkeen turve huuhdellaan pois vedellä. Saippuaa ei tarvitse, koska hoitoturve on antiseptistä ja sillä on täten puhdistava vaikutus.

Säännöllinen turvesaunominen puhdistaa ja elvyttää koko kehoa mm. vilkastuttamalla aineenvaihduntaa sekä ääreisverenkiertoa ja laukaisemalla stressiä, jolloin yöunikin paranee. Ennen kaikkea turve edistää ihon uusiutumista. Turvesaunominen tuo myös helpotusta tuki- ja liikuntaelinsairauksiin.

Turvesauna hoitaa kokonaisvaltaisesti koko kehoa ja saunan lämpö rentouttaa myös mielen. Turvesaunaan voit tulla yksin tai kavereiden kanssa, järjestämme tapahtumia säännöllisesti.

TURVESAUNAN VAIKUTUKSIA

Nopeuttaa aineenvaihduntaa ja poistaa nestettä

Kuorii, kosteuttaa ja pehmentää ihoa

Rentouttaa lihaksia. Turvekerros sitoo saunan lämpöä itseensä ja toimii kuin lämpökerrasto: lihakset lämpenevät perusteellisesti ja syvältä.

Hoitaa aknea: turve on ominaisuuksiltaan imukuppimaista, joten se imee ihosta kuona-aineita

Vähentää selluliittia - Auttaa kuukautis-, vaihdevuosi- ja eturauhasvaivoihin, koska hoitoturve sisältää kasviperäistä estrogeenia

Lieventää reumaattista kipua, koska turpeen humusaineet sitovat kuona-aineita ja reumatekijöitä itseensä parantaen solujen uusiutumista sekä hormonitoimintaa.

TURVESAUNAN KULKU

Turvesauna sopii kaikenikäisille, eikä sen ole todettu aiheuttavan allergiaa. Sydän- ja verenpainetautia sairastaville sekä raskaana oleville turvetta suositellaan käytettäväksi ainoastaan paikallishoitoina esim. kasvoille, käsille ja jaloille. Syöpäpotilaille turvesaunominen ei sovi.

Juo paljon vettä! Turvesauna pistää aineenvaihdunnan liikkeelle ja poistaa kehosta vettä nopeammin kuin perinteinen saunominen. Riittävällä nesteytyksellä vältyt mahdolliselta päänsäryltä.

Ennen turpeen levittämistä käydään löylyissä, jotta ihohuokoset aukeavat ja turpeen hyvät vaikutukset tehostuvat. Löylyjen jälkeen käydään kastautumassa suihkussa, ennen turvesaunaan menoa.

Turvetta voi levittää koko keholle tai paikallisesti kipukohtaan sen verran runsaasti, ettei iho kuulla läpi.

Saunomisen ohessa turvetta tulee kastella vedellä, jotta se pysyy kosteana. Jos turve kuivuu iholle, saat huuhdella ja hinkata sitä hitusen ahkerammin peseytyessäsi. Hyvä keino pitää turve kosteana on suihkutella ihoa sumutinpullolla.

Ole saunassa oman jaksamisesi mukaan! Enintään 20–25 minuuttia, jotta turve ehtii vaikuttaa tarpeeksi kauan.

Turve ja sen irrottama lika ja kuollut ihosoulukko huuhdellaan pois pelkällä vedellä. Saippuaa ei tarvitse, koska hoitoturve on antiseptistä ja sillä on täten puhdistava vaikutus. Voit ottaa mukaan oman pesusienen, jonka avulla turve irtoaa ihosta helpommin.

Turvesaunan jälkeen iho saattaa hieman punoittaa, mikä kertoo vilkastuneesta verenkierrosta. Muista juoda vettä myös turvesaunan jälkeen!


Hinta: 1-3 hlöä 40 €/hlö

          3 hlöä ja enemmän 35 €/hlö